Στο επόμενο βήμα πως θα αξιοποιηθεί και πως θα κεφαλοποιηθεί αυτή η φήμη που αναδείχτηκε με τις γεύσεις της ΑΜ-Θ, τις οποίες απογείωσαν γευστικά, συνδυάζοντάς τες οι Αρχιμάγειρες-Βέλγοι και Έλληνες- στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, βρίσκονται οι υπεύθυνοι της ΠΑΜ-Θ.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα προϊόντα της ΑΜ-Θ, παρουσιάστηκαν στο Εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για την ανάδειξη των γεύσεων της Ελλάδας και την …δημιουργία πολλών και διαφορετικών γαστρονομικών προορισμών, πέρα από τις γνωστούς!
Οι γεύσεις:
- Σαρμαδάκια με λουκάνικο Καρβάλης και ξινό τραχανά
- Κασέρι Ξάνθης με πάστα ντομάτας
- Μάντζα μακεδονική με καβουρμά Ξάνθης
- Τραχανώτο με φετα Θράκης και χοιρινό καπνιστό
- Θρακιώτικες χυλοπίτες με πέταλα Ξάνθης
- Σουτζουκ Λουκούμ Κομοτηνής
- Κουραμπιέδες Καβάλας
- Πλατό με διάφορα αλλαντικά Θράκης
- Μους ελληνικού καφέ Κομοτηνής με μέλι Θάσου
- Πρασοπιτάκια με γίδινο τυρί Έβρου,
Ξετρέλαναν και τους ντόπιους που δεν τα είχαν γευτεί με αυτούς τους συνδυασμούς, κάνοντας τους να παραδεχθούν πως ΝΑΙ η ΑΜ-Θ, έχει έναν ανεκτίμητο θησαυρό γεύσεων που τον αφήνει ακόμα αναξιοποίητο…
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ιωάννης Μπούτος, υπογράμμισε πως στην επόμενη «Συνέργεια», η οποία θα γίνει στην Ξάνθη, 11 Μαΐου-μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας-, θα τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.
Πώς δηλαδή Παραγωγοί-Αγρότες-Κτηνοτρόφοι, θα συνάψουν συνεργασίες με τις Μονάδες Εστίασης και τα Ξενοδοχεία, αφού εξασφαλισθούν όλα όσα πρέπει και οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη σχέση συνεργασίας. Θα πρέπει ωστόσο να ενισχυθεί και ο τομέας της Μεταποίησης και της Οικοτεχνίας στην περιοχή. Ίσως αυτό να οδηγήσει σε ίδρυση και λειτουργία Συνεταιρισμών που θα κάνουν και την Μεταποίηση των προϊόντων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η συνέπεια και η συνέχεια της συνεργασίας!
{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, από EΡΤ Κομοτηνής, 18/3/2019}