Άκρως ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιθύνοντες του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης (ΣΤεΘ), από τη δεύτερη συνάντηση που προκάλεσαν προκειμένου να γνωριστούν τα μέλη μεταξύ τους, αλλά και για να γνωρίσει ο κόσμος την ύπαρξη του Συλλόγου.
Η 2η συνάντηση ήταν ένα LAN Party, που έγινε σε beach bar της Αλεξανδρούπολης στην Αγία Παρασκευή, ενώ οι διοργανωτές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι απο το γεγονός ότι το bar όχι μόνο είχε ετοιμάσει το χώρο της συνάντησης «δικτυακά», αλλά τον είχε εξοπλίσει και με έξτρα laptops.
Η προσέλευση δε, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τους προσέγγισαν έως και μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους. Η λεπτομέρεια αυτή είναι άκρως σημαντική, καθώς η τεχνολογία είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας ακόμη και των παιδιών – και ειδικότερα η χρήση του διαδικτύου. Πρόσφατη έρευνα της Focus Bari έδειξε ότι το 75,7% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ποσοστό που φθάνει στο 90,3% στις ηλικίες 10-12 ετών. Με άλλα λόγια, η επαφή των παιδιών με φορείς σαν τον ΣΤεΘ, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι, αφού η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σημαίνει επαφή με την Τεχνολογία και ο στόχος του Συλλόγου είναι η εξοικείωση των μελών του με αυτήν και η ορθή χρήση της.
Η 2η συνάντηση του ΣΤεΘ «προσαρμόστηκε» στα αυγουστιάτικα δεδομένα, αφού έγινε δίπλα στη θάλασσα και παρά το ότι επρόκειτο για LAN party, σε αυτήν δεν βρέθηκαν μόνο gamers, αλλά γενικότερα άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία. Μέσα από αυτή τη συνάντηση γεννήθηκαν και ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως η δημιουργία Μουσείου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Τα νούμερα της έρευνας της Focus Bari πάντως μαρτυρούν ότι το Διαδίκτυο έχει μπει πλέον «για τα καλά» στη ζωή των Ελλήνων, αφού έδειξε ότι 7 στους 10 στους Έλληνες είναι καθημερινά online. Από την ίδια έρευνα πληροφορούμαστε ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η πρόσβαση γίνεται από smartphone. Οι ερωτηθέντες στο ηλικιακό φάσμα μέχρι 34 ετών δήλωσαν όλοι ότι κατέχουν smartphone και από το υπόλοιπο φάσμα, μόνον 3 στους 10 δήλωσαν ότι το κινητό τους τηλέφωνο «δεν είναι έξυπνο».
Εν τέλει να σημειώσουμε ότι τεχνολογία δεν σημαίνει απόλυτα διαδίκτυο, αν και για πολλούς αυτές οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες. Κι αυτή είναι ίσως άλλη μία «παρεξήγηση» που μπορεί να λύσει ο ΣΤεΘ γι’ αυτό μία επαφή μαζί του, μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί.
Όσο για την επόμενη δράση του Συλλόγου, αυτή δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά οι ιδέες που υπάρχουν, είναι πολλές. Επομένως… stay tuned!
{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 8/8/2017}