Το Σουφλί του Έβρου είναι πασίγνωστο για το μετάξι του. Όλοι γνωρίζουν ότι το σουφλιώτικο μετάξι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας και στα πιο φημισμένα του κόσμου. Όμως λίγοι ξέρουν ότι εκτός από το μετάξι, το Σουφλί κρύβει μέσα του πολλές ομορφιές, μία από τις οποίες είναι το τέμπλο του ΙΝ του Αγίου Γεωργίου.
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί λειτουργούσε ως μητροπολιτικός μέχρι το 1953, οπότε και η μητρόπολη απορροφήθηκε από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ωστόσο η κατασκευή του είχε ξεκινήσει το 1818 και ειχε ολοκληρωθεί το 186.
Ο ναός φημίζεται για το ξυλόγλυπτο τέμπλο του, το οποίο αποτελεί μνημείο ξυλογλυπτικής όχι μόνο τοπικά, αλλά και ανά την Ελλάδα. Το τέμπλο αυτό είναι σύλληψη του ξυλογλύπτη Σταμάτη Ταλιαδούρου και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επισκεπτών του ναού, δίνει την εντύπωση ότι οι Άγιοι αιωρούνται ενώ ο Ιησούς στο κέντρο, με την κλίση που του έχει δοθεί μοιάζει να αγκαλιάζει όλο το εκκλησίασμα.
Ο Σταμάτης Ταλιαδούρος, δυστυχώς, δεν έζησε να δει το έργο του ολοκληρωμένο, το οποίο αποπερατώθηκε με την εποπτεία του γιου του. Το έργο ήρθε εις πέρας από μάστορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και την Σωζόπολη ενώ ο Σταμάτης Ταλιαδούρος καταγόταν από τη Μάδυτο.
Ακόμη και σήμερα, το τέμπλο του ναού του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σχεδόν σε άριστη κατάσταση και προκαλεί τον θαυμασμό του επισκέπτη, ενώ πρόσφατα αποτέλεσε και αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης που διοργανώθηκε στο Σουφλί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).