Γνώρισε τους ανθρώπους και τις ομορφιές της ακριτικής πόλης, ενώ είδε από κοντά τις δημιουργίες στο Μουσείο Μεταξιού. Αρχικά μετέβη στο δημαρχείο του Σουφλίου όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Η κα Ζαχαράκη στη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης τόνισε ότι το Σουφλί ως κοιτίδα του μεταξιού θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα συνέδριο για το μετάξι!
Στην συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα μουσεία Μετάξης που βρίσκονται στο Σουφλί και αμέσως μετά άρχισαν οι επισκέψεις εκτός της πόλης, με πρώτο σταθμό την Μονή της Παναγίας Πορταίτισσας στην Κορνοφωλιά, όπου η κ.Σοφία Ζαχαράκη προσευχήθηκε και γνώρισε την ηγουμένη και τις μοναχές. Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, έθεσε με την ευκαιρία της παρουσίας της εκεί, το θέμα της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, που μπορεί σε ολόκληρο τον Δήμο Σουφλίου με τις Μονές και τις Εκκλησίες να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες.
H υφυπουργός Τουρισμού ενθουσιάστηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης Απολιθωμένων Ευρημάτων που βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο ξενώνα του Απολιθωμένου Δάσους στην είσοδο του χωριού Λευκίμμη.
Εκεί ξεναγήθηκε στην έκθεση των απολιθωμένων ευρημάτων και εξέφρασε τον θαυμασμό της για όσα είδε και πληροφορήθηκε, με τον Δήμαρχο κ.Καλακίκο να ζητάει στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάδειξη και προβολή αυτού του τεράστιας σημασίας απολιθωμένου δάσους, το οποίο μέχρι τώρα έχει παραμείνει αναξιοποίητο και άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε και το Μουσείο Σίτου που υπάρχει στην Λευκίμη, με μοναδικά εκθέματα από την αγροτική ζωή της περιοχής και όχι μόνο.
Αποχαιρετώντας τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και όσους την συνόδεψαν σε αυτή την διάρκειας 6 ωρών επίσκεψη της στον δήμο Σουφλίου, η κ.Ζαχαράκη δεν έκρυψε την έκπληξη και τον θαυμασμό της για όσα είδε, διαπίστωσε και άκουσε. Όπως μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όσα είδα στην επίσκεψη μου, αλλά και η επιλογή του δήμου Σουφλίου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, εμένα μου δείχνει ότι αυτό δηλώνει αφοσίωση, πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και πρόθεση να αναδειχθεί η περιοχή του Σουφλίου ως ένας προορισμός που δεν αφορά μόνο τον Έλληνα επισκέπτη, αλλά και τον επισκέπτη από το εξωτερικό».
{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 3/10/2021}