Ακούμε φωνές να λένε όχι στην εξόρυξη του χρυσού, όχι στους χρυσοθήρες, όχι η περιουσία του λαού σε μονοπώλια και πολλά άλλα. Μάλιστα για να τονίσουν την επικινδυνότητα του επενδυτικού εγχειρήματος, επικαλούνται γνώμες και σκεπτικά αποφάσεων μερίδας της επιστημονικής κοινότητας.
Καλές και άγιες οι αντιδράσεις των συμπολιτών μας που περισσότερο αριστερίζουν απέναντι σε νοικοκυραίους που ζητούν ένα κομμάτι ψωμί στην ερημωμένη από δουλειές Θράκη αλλά…
Καλές είναι οι γνώμες μερίδας της επιστημονικής κοινότητας, καλά και τα επιχειρήματα της επικίνδυνης πλευράς αυτού του επιχειρηματικού εγχειρήματος, αλλά δεν μας λένε πώς μπορεί αυτή η επένδυση να πραγματοποιηθεί χωρίς να κινδυνέψει το περιβάλλον και φυσικά οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από ένα ορυχείο χρυσού.
Δεν ακούσαμε λοιπόν αυτήν την μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, μαζί με τις φωνές του «προοδευτισμού», να μας λένε πώς μπορεί να γίνει αυτή η επένδυση με ασφάλεια για το περιβάλλον. Δεν μπορεί, αυτή η λεγόμενη αριστερίζουσα επιστημονική κοινότητα θα μπορούσε να ενημερώσει τους πολίτες που είναι δίπλα στα ορυχεία του χρυσού με ποιόν τρόπο και επιχειρήματα βασιζόμενα στην γνώση, να πιέσουν την κυβέρνηση για να βάλλει δικλείδες ασφαλείας.
Σαφώς και η κυβέρνηση εξελέγη από την πλειονότητα του Ελληνικού Λαού γιατί είχε σαν πρόσημο την εισροή επενδύσεων, καλλίτερες δουλειές σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος.
Θέλουμε μία κυβέρνηση η οποία να φέρει επενδύσεις ακόμη και αυτήν, της εξόρυξης του χρυσού στην Θράκη αλλά με τα νομοθετικά εργαλεία που θα ψηφίσει για να διασφαλίσει την προστασία της ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Αλήθεια τι πιστεύει η αριστερά; Με κραυγές και συνθήματα μπορεί να καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών;
Αντί λοιπόν για καθαρά ιδεοληπτικούς λόγους οι άνθρωποι της αριστεράς να φωνάζουν και να ωρύονται ότι τάχα μου κόπτοντε για το περιβάλλον και τον «πλούτο» του λαού, εμείς λέμε για καθαρά κομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, να πιέσουν την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών από αυτήν την επένδυση και φυσικά το περιβάλλον εφ όσον θεωρείτε επικίνδυνη. Αλλιώς να’ χαμε να λέγαμε.
Και όσο για την περιβόητη περιουσία του Λαού που αναφέρουν κατά κόρον οι αριστερίζοντες προοδευτικάντηδες, ας μας πουν πόση αξία έχει αυτή η περιβόητη περιουσία του λαού θαμμένη κάτω στην γης.
Εκτός πια αν εννοούν ότι όταν έρθουν στα πράγματα θα βγάλουν τον χρυσό ή το πετρέλαιο στην Μεσόγειο αλλά … «κολχόζ»…
{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr, 24/9/2019}