Τα «λουλούδια» του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σκηνής «έπαιξαν» για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Η καταληκτήρια παράσταση των μαθητικών τμημάτων του εργαστηρίου προς ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS

Τα «λουλούδια» του Θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής», ήτοι οι μικρότεροι μαθητές και μαθήτριες της οικογένειας του εργαστηρίου, παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου, 2 Ιουνίου τέσσερα διαφορετικά δρώμενα, με τα οποία αποχαιρέτησαν τη φετινή θεατρική τους χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα τα μαθητικά τμήματα του εργαστηρίου παρουσίασαν τρία διαφορετικά δρώμενα και μία θεατρική παράσταση που παρουσίασε το εφηβικό τμήμα του εργαστηρίου με κοινό τίτλο «Λουλούδια» αλλά και κοινή θεματική τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Συγκεκριμένα τα μαθητικά τμήματα του εργαστηρίου παρουσίασαν τα δρώμενα «Λουλούδια», «Τι γλώσσα μιλάμε Άλμπερτ» και «Το νέο ρομπότ», βασισμένα σε κείμενα των Ludwig Volker, Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Αυγίτση, ενώ το εφηβικό τμήμα του εργαστηρίου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Μια γιορτή στης Νούριαν» σε διδασκαλία της υπεύθυνης του εργαστηρίου κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη.

Μυρσίνη Λαντζουράκη: «Το θέατρο ο πρώτος δηλώσας της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της συνεργασίας»

«Όλα τα λουλούδια του εργαστηρίου παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία αποτελείται ουσιαστικά από τρία δρώμενα και την παράσταση των εφήβων» τόνισε η ίδια στις δηλώσεις της σημειώνοντας πως «όλα έχουν ως θεματική την διαφορετικότητα και την αποδοχή.  Το πόσο σημαντικό είναι να έχει ο καθένας την διαφορετικότητά του, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, γλώσσας, συμπεριφοράς κ.ο.κ.».

Άλλωστε στην είσοδο του Πολιτιστικού Κύτταρου  υπήρχε και κουτί συνεισφοράς, με το σύνολο των χρημάτων να διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS, που αποτελεί όπως εξήγησε η κ. Λαντζουράκη το επιστέγασμα της προσφοράς και της αποδοχής στη διαφορετικότητα που πραγματεύονται οι παραστάσεις.

«Το θέατρο από μόνο του, όταν απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, δηλώνει την συνεργασία, την αποδοχή, την αλληλεξάρτηση και την ομαδικότητα, οπότε είναι και ο πρώτος δηλώσας της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της συνεργασίας» υπογράμμισε κλείνοντας για να δώσει την σκυτάλη στους μικρούς μαθητές της να το αποδείξουν επί σκηνής

.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, των Νατάσσας Βαφειάδου, Χαράς Καϊμάκη, 5/6/2018}