Η πρώτη λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2020 και του συνολικού τους έργου, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.
Συνολικά 22 ονόματα μελών του Δ.Π.Θ. συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2020:
Η δεύτερη λίστα, η οποία βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου ερευνητών κατά τη διάρκεια του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως περιλαμβάνει 19 ερευνητές του Δ.Π.Θ.
Και στις δύο λίστες, εμφανίζονται συνολικά είκοσι πέντε (25) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.
Κάνοντας λόγο για το ερευνητικό έργο των μελών του Δ.Π.Θ., ο Πρύτανης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης ανέφερε ότι «Η αναγνώριση των ερευνητών του Πανεπιστημίου μας στο κορυφαίο 2% της λίστας επιστημόνων στον κόσμο έχει τοποθετήσει τον Πανεπιστήμιο Θράκης στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και μας κάνει πολύ περήφανους. Θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές και ερευνητές μας για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους να προωθήσουν την επιστήμη.»
Τα σχετικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στο
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3
{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 1/12/2021}